Nápad Josefíny E. Součkové (51), udělat obří výstavu napříč kraji a využít k tomu výlohy obchodů, vyvolal lavinu nadšení mezi fotografy. Domlouvají se v obuvi, v cukrárnách, potravinách, prostě všude, kde na záměr slyší.

„Výstava se bude jmenovat Za sklem. Už se přihlásilo okolo 30 fotografů a stále přibývají další. Ohlas našli i u obchodníků, protože fotografie jim pomohou přitáhnout pozornost zákazníků,“ těší Součkovou.

Po lidech jsou žízniví

„Kvůli koronaviru jsme fotit nepřestali, ale chceme snímky sdílet s lidmi. Už jsme si všichni připadali jako žízniví v poušti,“ dodá žena, která žije v Německu, ale fotí i vystavuje v Čechách a pandemie jí dala stopku.

Například expozice Vlastimila v pekárně se bude jmenovat Letošní zima v Dolní Lomné. Součková snímky připomene 100 let od narození dědečka. Její výstava v Domažlicích a Kdyni ponese název Dotek.

„Na snímcích jsou manželovy ruce. Když děda, válečný veterán a skvělý krejčí, viděl, jak je zručný, řekl mi, že s ním se v životě neztratím,“ dodává Josefína. Expozice Za sklem potrvá od 1. do 30. dubna.

VIDEO: Výstava Helpful Art in Covid, představila loni v létě díla vzniklá v ČR i ve světě v době pandemie.

Video
Video se připravuje ...

Výstava Helpful Art in Covid, představí díla vzniklá v ČR i ve světě v době pandemie Veronika Foltová

Fotogalerie
12 fotografií