Původně se uvádělo, že nebohá žena vyklepala 100 tisíc, policie nakonec částku upřesnila na 170 tisíc korun! Peníze doslova pršely z nebe, i s povlečením je seniorka nevědomky vyklepala na ulici.

„Měla jsem je venku na posteli, s manželem jsme se dohodli, že podělíme děti. Chtěli jsme vyklepat povlečení. Pod něj se peníze schovaly,“ řekla tehdy nešťastná žena televizi Nova.

Sousedé natahovali ruce

Než důchodkyně zjistila, že jsou peníze fuč, na ulici již za tmy bankovky aktivně sbírali nenechavci, co jim hrsti stačily. Mnozí svědci uvedli, že si mysleli, že jde o legraci s falešnými penězi či peníze z nějaké hry, tak hromadný sběr na ulici nechali být.

„Jedna žena uvedla, že při příchodu k domu viděla, jak lidé z okna natahují ruce, aby létající bankovky pochytali a nakonec ještě vyběhli ven a začali je sbírat, jako kdyby jim patřily,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Dohnalo je svědomí?

Policejní výzvu k vrácení peněz nakonec část lidí vyslyšela. „Bylo vyslechnuto téměř deset osob. Shodně uvedli, že nalezené peníze si nechtěli ponechat. Čekali, až se někdo ozve, aby je mohli vrátit,“ sdělila Michalíková.

Nakonec se podařilo sesbírat dohromady 90 tisíc korun z celkové ztracené částky. Případ ale nekončí, druhá necelá polovina stále chybí.

„Proto stále žádáme občany, aby si uvědomili, že každá věc někomu patří a i přesto, že ji najdou ležet na zemi, má svého majitele,“ uzavřela policistka Eva Michalíková.

VIDEO: Loni policie vyšetřovala ve Frýdku-Místku krádež veřejné sbírky.

Video
Video se připravuje ...

Krádež veřejné sbírky ve Frýdku-Místku Policie ČR