Nehoda se stala v 17:45 hodin. Podle předběžných informací řidička tramvaje jedoucí na centrum Ostravy zřejmě přehlédla nebo nerespektovala návěstidlo výhybky, uvedla Štětínská. Tramvaj tak v křižovatce nepokračovala rovně, jak měla, ale vlevo a střetla se s protijedoucí tramvají.

Na místě zasahovaly dvě posádky záchranářů, mezi zraněnými byli podle Štětínské řidička i řidič z obou tramvajových souprav.

„Ošetřeni byli čtyři účastníci nehody, kteří v tramvajích cestovali. Devatenáctiletý mladík a dvaašedesátiletý muž utrpěli lehká poranění - první v oblasti horní končetiny, druhý na hlavě. Sedmnáctiletý mladík a jednapadesátiletá žena byli zraněni středně těžce, a to v oblasti hlavy a krční páteře," uvedl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. Zranění byli převezeni do Fakultní nemocnice Ostrava.

Podle Humpla záchranáři na místě prohlédli ještě dalších zhruba pět lidí. Jejich poranění ale byla minimální a nevyžadovali ošetření ani přepravu do zdravotnického zařízení.

Tramvajová doprava byla v místě nehody dočasně zastavena. Policisté nehodu vyšetřují jako podezření z obecného ohrožení z nedbalosti.

„Policisté žádají o svědectví cestující linek, kteří se v obou tramvajových soupravách nacházeli a dosud nebyli s policisty v kontaktu. Rovněž žádají o svědectví osádky automobilů projíždějících místem v době střetu, tedy v 17:45, přičemž uvítají také záznamy z palubních kamer," uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Fotogalerie
6 fotografií