„V případě umělých koupališť byla stanovena jednotně kapacita všech umělých koupališť, která bude odrážet velikost daného umělého koupaliště a to tak, že se vypouští maximální počet osob 500, nicméně zůstává zachován limit v podobě deseti metrů čtverečních na osobu,“ uvedli hygienici.

Podle nich provozovatel musí zajistit osobu, která bude na stanovená pravidla dohlížet. Chybět na koupalištích nesmí dezinfekce rukou pro personál i návštěvníky.

Rozvolnění opatření se dočkají také sportovci, kteří si budou moci sundat roušky nejen na hromadných akcích, ale také ve vnitřních prostorách. „V případě venkovních hromadných akcí a v případě vnitřních prostor se nově stanoví výjimka z nošení roušek pro sportovce v rámci organizovaného tréninku nebo zápasu, soutěže apod.,“ uvedli hygienici.

Krátkodobý pobyt bez testu

Hygienici rovněž přesněji specifikovali sociální zařízení, kde není možné přijmout klienta bez negativního testu na covid-19. Hygienici tak chtěli vyjít vstříc například krizovým centrům, kde lidé potřebují přenocovat jen krátkodobě.

Povinnost mít negativní test je tak v zařízeních s dlouhodobým pobytem, jako jsou například domovy pro seniory, domovy pro osoby se zdravotním postižením, domovy se zvláštním režimem či chráněné bydlení.

V Moravskoslezském kraji přibylo ve středu 75 lidí nakažených koronavirem. Je to podobný počet jako o den dříve, kdy přírůstek činil 77 případů. Nárůst ve středu zaznamenaly všechny okresy. Celkem už v regionu covidem-19 od počátku pandemie onemocnělo 4747 lidí.

Fotogalerie
20 fotografií