„Svědkyni přítomné v bytě se totiž podařilo lano odstřihnout a další náhodní kolemjdoucí se muže, který padl asi pět metrů, snažili co nejrychleji uhasit,“ řekl policejní mluvčí René Černohorský. Zraněného si pak převzali zdravotníci.

„Pacient zůstal při pádu při vědomí, utrpěl však rozsáhlé popáleniny. Nalézal se ve stavu ohrožení života,“ řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Ohořelé šňůry na prádlo

„Opavští kriminalisté nyní intenzivně prošetřují motivy a pohnutky těžce zraněného muže,“ dodal René Černohorský. Mladá žena, která svým duchapřítomným zásahem muži nejspíše zachránila život, se odmítla k tragickým událostem jakkoliv vyjádřit. Ani sousedé nechtěli dění moc komentovat.

Viděla jsem tady sanitku a v ní schouleného zabaleného muže. Ale co se dělo, jsem se dozvěděla až z doslechu druhý den,“ vypráví sousedka z okna vedlejšího domu. I další sousedku, která má balkon přímo pod tím, ze kterého muž skočil, jeho čin překvapil.

„Nebyli jsme tu noc doma, když jsme pak ale přišli, měli jsme na balkoně ohořelé šňůry na prádlo,“ řekla žena vracející se domů a dodala: „Vůbec nevíme, proč to udělal.“

Svědci se mladého muže sice ihned po pádu z balkonu pokusili rychle uhasit, přesto však utrpěl popáleniny 2. a 3. stupně, které zasáhly 65 procent plochy těla. Muž sice s lékařem na místě komunikoval, jeho stav při takovém stupni poškození tkáně však byl život ohrožující. Zachránit se ho nyní snaží zdravotníci popáleninového centra ostravské Fakultní nemocnice.

VIDEO: Tragédie v Děčíně: Muž před zraky policie skočil z budovy.

Fotogalerie
4 fotografie