Provozovatelem a majitelem malé večerky v centru Ostravy je Minh T. L. (56). Žalobkyně jej viní, že prodal předloni 28. září litrovky bílého vína dvěma dívkám, které se následně notně opily. Jedna z nich skončila na jednotce intenzivní péče.

„Šly jsme s kamarádkou pro víno do večerky, sedly jsme si k řece Ostravici pod Sýkorův most a vypily jsme všechno víno. Motala jsem se, a pak už si nic z toho nepamatuji,“ vzpomínala dívka na den, kdy jí v krvi kolovalo 2,39 promile.

V soudní síni jasně označila člověka, který jí a její kamarádce alkohol prodal. „Je to zde ten pán, co tu sedí,“ ukázala na obžalovaného prodejce.

„Kupovala jsem u něj vždycky cigarety, nikdy nechtěl občanku, tak jsme šly pro víno najisto tam. Jinde by mi ho tu v Ostravě neprodali,“ vypověděla dívka.

Už má kamery

Prodejce její slova odmítl. „Necítím se vinen. Určitě jsem žádný alkohol mladistvým ani nezletilým sám neprodal. Vždycky vyžaduji průkaz, když mi přijde někdo moc mladý. Teď už mám v obchodě kamery, co bylo, dokázat nemohu,“ litoval Minh T. L.

Usvědčuje ho však i výpověď chlapce (14), jemuž měl prodat loni 16. června dva půllitry becherovky a který se také přiotrávil alkoholem. I on skončil na kapačkách v nemocnici. V sobě měl 2,35 promile.

Obžalovanému hrozí roční vězení a tučná pokuta. „Nevím, proč to říkají, že jsem jim alkohol prodal, u mě si ho určitě nekupovali. Ten kluk třeba tvrdí, že jsem mu prodával becherovku v půllitrech. U mě se prodává ale jen v sedmičkách,“ hájí se prodejce.

Jelikož nepřišla jedna ze stěžejních svědkyň, soudce jednání odročil na závěr října.

VIDEO: Opilý chlapec ve Velké Chuchli prakticky nevěděl o světě.