Na osamocenou ženu se surovec vrhl zezadu, ale ta se jen tak nedala. „Měl uchopit její kabelku, kterou se snažil strhnout z ramene, toto se mu však z důvodů aktivní obrany poškozené nedařilo,“ popsal útok policejní mluvčí Richard Palát. K brutálnímu napadení došlo 16. července na ulici Mariánskohorská v části Moravská Ostrava.

Agresor ženu tedy povalil na zem a začal ji kopat do hlavy. Když se opět napřahoval ke kopu, vyděšená žena raději kabelku pustila.

Byl to hubeňour

Lupič ukradl mimo jiné osobní doklady, finanční hotovost a mobilní telefon. Celková škoda byla vyčíslena na částku přesahující 16 tisíc korun,“ sdělil Palát.

„K popisu pachatele žena uvedla, že se mělo jednat o muže ve věku kolem 20 let, vysokého cca 165 cm, hubené postavy. U sebe měl velký černý batoh,“ dodal mluvčí.

Zachytily ho kamery

Podezřelého muže krátce před činem zachytily pouliční kamery, jak rozmlouvá se dvěma dalšími muži na ulici. Vypadá to, že se jich ptá, kolik je hodin.

„Žádáme svědky, kteří by mohli přispět ke zjištění totožnosti muže, aby nás kontaktovali na kterémkoliv obvodním oddělení Policie ČR, na lince 158 nebo na služebním telefonním čísle 974 726 797,“ obrací se na veřejnost Richard Palát.