Pondělní odpoledne strávila maminka s malou Valentýnkou na pohotovosti nemocnice Fifejdy. „Volala mi přítelkyně, že malá musí rychle do nemocnice, že má čtyřicítky horečky a zvrací,“ popsal pan Karel pro server TN.cz.

Stav holčičky se nijak nelepšil, pozvracela dokonce i čekárnu, kde bylo několik dalších dětí a rodičů.

Když přišli na řadu, lékař malou podle slov pana Karla jen zběžně vyšetřil. „Pan doktor se na dítě podíval, řekl, ať otevře pusu, předepsal jí prášky a poslal domů. A to bylo všechno. Nezměřil jí teplotu, neudělal žádné další vyšetření. Řekl, že se mu zdá v pořádku a že může jít domů,“ uvedl dál nevlastní tatínek dítěte.

Sanitky přijely hned dvě

I když dostala Valentýnka hned předepsaný lék, její stav se nezlepšil. Naopak ve zvratcích se objevila krev, horečka stoupala a dívenka začala mít křeče v nohou. Maminka proto neváhala už ani chvíli a zavolala sanitku.

K malému dítěti přijely hned dvě a podle pana Karla se i záchranáři divili, že holčičku jen tak pustili z pohotovosti domů.

„Odvezli ji do Vítkovické nemocnice, kde se i doktorka divila, proč ji důkladně nezkontrolovali, neudělali odběry a nezměřili teplotu,“ upřesnil otčím.

Valentýnka zůstala v nemocnici na kapačkách a podstupuje nejrůznější vyšetření. Bohužel je u ní podezření na vážnou infekci.

Městská nemocnice Ostrava Fifejdy se k situaci podle serveru TN.cz odmítla vyjádřit. Rodiče se prý mají obrátit na jejich ombudsmana.

VIDEO: Neuvěřitelné záběry lékařky z Pardubic: Adámka (10) nechala krvácet a šla dál! Upadl do kómatu a má poškozený mozek!

Video
Video se připravuje ...

Neuvěřitelné záběry lékařky z Pardubic: Adámka (10) nechala krvácet a šla dál! Upadl do kómatu a má poškozený mozek! Jitka Pecharová, Blesk