Tři muži měli v jednom z bytů popíjet alkohol. Kolem půl desáté večer pak jeden z nich nožem zaútočil na své dva kumpány, kterým bylo 43 a 57let. „Obě oběti způsobeným zraněním i přes poskytnutou pomoc podlehly,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Pokorná.

„Kriminalisté provedli ohledání místa činu, zajistili stopy, které budou následně zkoumat znalci. Vrchní komisař nařídil soudní pitvy zesnulých,“ dodala Pokorná.

Dvojnásobná tragédie se odehrála v havířovské čtvrti Šumbark, kde žije především romská komunita. Podezřelý muž se prý často hádal se svou družkou.

„Se sousedy problémy neměl, ale s ní ano. Když se opil, zuřil. Ten večer pil s jejím bratrem a švagrem. Co se mezi nimi stalo, netuším,“ řekl viditelně otřesený soused, který volal policii i záchranku.

Na apríla se musel „zlinkovat“ asi pořádně. „Slyšela jsem, že ty dva bodal do krku a jednoho málem podřízl,“ dodala další sousedka. Podle ní měly být navíc oběti nesvéprávné.

Krajský státní zástupce Vít Legerský potvrdil ve středu odpoledne pro Blesk.cz, že podal návrh na vzetí pachatele do vazby. „Mohu potvrdit, že vazební zasedání by mělo proběhnout během čtvrtku na místně příslušném Okresním soudu v Karviné,“ řekl Legerský.

VIDEO: Vrchní soud zrušil doživotní tresty nad bývalými manžely Janákovými. Žena si za vraždu sběratele a další skutky odpyká 30 let, muž o dva roky méně.