Pachatel se k motorkám dostal i přes plot, který poškodil. Přišlo se na to relativně pozdě. „Ke krádeži došlo v blíže nespecifikované době od 4. do 19. března v Ostravě,“ uvedla policistka Gabriela Pokorná.

„Jde o motocykl zn. JAWA 250, rok výroby 1946, v původním stavu, barvy červené. Dále o motocykl zn. ČZ 150 C, rok výroby 1951, po kompletní renovaci,“ upřesnila policistka.

Drzý zloděj si je vyhlédl zřejmě s vidinou velkých peněz. Sám majitel odhadl jejich cenu na více než 300 tisíc korun. Pachateli v případě dopadení hrozí trestní stíhání za krádež a porušování domovní svobody. Hrozí mu až pět let vězení.



Policie se obrací na veřejnost. „Vzhledem k atypičnosti odcizených věcí je reálné, že budou motocykly nabídnuty k prodeji. Jakékoliv informace k události přijmeme na lince 158 nebo kterékoli policejní služebně,“ apeluje Gabriela Pokorná na případné svědky.

Nejde o první krádež tzv. veteránů v Ostravě. „V roce 2011 vypátrali ostravští policisté vozidlo zn. Tatra 54 z roku 1931 a vůz tak převzal zpět jeho majitel,“ uzavřela policistka.

VIDEO: Dva zlodějíčci kradli motorky po celém Česku: Z »byznysu« se stal koníček.