Když se Nella dostala před čtyřmi lety z množírny, dnes již neexistující, byl to aktivní pes, běhající po všech čtyřech. „Noví majitelé ji však překrmovali, Nella se začala počůrávat, a tak jí dávali pleny. To jí poničilo kyčle zadních nožek,“ vysvětlila Anna Měrková (53), její současná majitelka.

Video
Video se připravuje ...

Nefungují jí zadní nožky. Fenečce Nellince pomáhá vozíček. A brzy dostane svůj vlastní na míru! Michal Charbulák, Blesk


K ní se dostala Nellinka ve stavu, kdy se pohybovala jen po dvou předních nožkách, posazená na podlaze jen tahala zadní nohy za sebou. „Majitelé se jí vzdali. Tak je teď u mě. Začala jsem s ní obden rehabilitovat. Pak přišel nápad sehnat jí vozíček,“ popsala Měrková.

Speciální vozíček na míru za 11 tisíc

To ale nebylo úplně jednoduché. „Vozíček na míru stojí 11 tisíc. Máme půjčený provizorní, ale ten není ideální. Jedna hodná paní nám přispěla devět tisíc korun, takže Nellinka dostane svůj! Už jsme ho objednali,“ vylíčila pejskařka.

Fenečka bude po rehabilitacích u odborníka nabídnuta novému zájemci. „Budou stát tisícovku týdně,“ řekla paní Měrková. „Páníček musí být připraven na péči o psa – vozíčkáře. Podmínkou jsou žádné pleny,“ uzavřela. Můžete pejskovi jakkoli pomoci na facebooku Mazlíci v nouzi.