Případ od začátku provázelo spoustu spekulací. Policisté vyšetřování uzavřeli s tím, že muž vyhodil dítě z okna a pak sám za ním skočil. „Ze zjištěných informací vyplývá, že 28letý muž vyhodil dítě a z okna vyskočil,“ sdělila policejní mluvčí Gabriela Pokorná.

Hrůznému činu prý podle sousedů předcházela hádka s ženou, která měla být mužovou sestrou. Muž pak měl vyhodit dítě z otevřeného okna na chodbě a skočit za ním!

„Slyšela jsem tu ránu, když dopadli. Bylo to jako by spadla činka,“ uvedla po tragédii jedna ze sousedek. Podle některých informací měla nebohá dívenka po dopadu ještě několik minut žít…

Tragédií se zabývali policejní esa z oboru forenzní biomechanici. „Kriminalisté provedli ohledání místa činu, zajistili stopy, vedli výslechy osob, nařídili pitvy zesnulých a k objasnění některých okolností přibrali znalce. Po shromáždění důkazů a zadokumentování skutkového stavu události vrchní komisař věc odložil, neboť trestní stíhání je nepřípustné, jelikož podezřelý zemřel,“ doplnila policistka Pokorná.

Neřešení problémy

„Nemám k případu bližší informace, ale většinou když lidé sáhnou k takto atypickým formám řešení, tak se jim v životě nakupí problémy, které neumí zvládnout. Nebo tím chtějí řešit dlouhodobou situaci, která je z jejich pohledu nezvládnutelná,“ zhodnotila tehdy neštěstí psycholožka Lenka Čadová a dodala: „Toto zkratkovité jednání se zpravidla děje pod vlivem velmi napjatých situací, ale mohou na to mít vliv i věci jako alkoholismus, vážná nemoc či dlouhodobé vztahové problémy.“

VIDEO: Jeden ze sousedů ostravského paneláku hovoří o tragédii.