Chladné počasí a příznivé podmínky pro zasněžování přinesly lyžařům dlouho očekávané otevření lyžařských areálů. O víkendu můžete vyrazit třeba na Bílou na Frýdecko-Místecku, nebo nedalekého Mezivodí.

Milovníci lyžování tak budou moci využívat téměř celý areál na Bílé. Už teď je v provozu 1,4 km zasněžených svahů. I když byl v létě  nedostatek vody, podařilo se zasněžit převážnou část areálu. Na večerní lyžování si ale budete muset ještě počkat. „Pracujeme dále na zasněžování sjezdovek a večerní lyžování plánujeme spustit na začátku příštího týdne,“ řekl mluvčí Ski areálu Bílá Václav Vrzgula.

 

Dobré podmínky panují i v blízkém areálu Mezivodí. „Na sjezdovce máme 40 centimetrů přírodního a 80 centimetrů technického sněhu,“ uvedl provozovatel areálu Zbyněk Žák. Vleky se zde rozjedou poprvé v sobotu.

Nová lanovka? Snad příští rok.

Na opačné straně Moravskoslezských Beskyd je ovšem situace zcela jiná. Ve ski areálu v Mostech u Jablunkova je start sezóny prozatím odložen. „Stále zasněžujeme, ale vleky v provozu o tomto víkendu ještě nebudou,“ říká zástupce provozovatele Jiří Rucki.

Lyžaři se ovšem za pár týdnů mohou těšit na zprovoznění nově budované lanovky. „Musíme ještě udělat zátěžové testy a projít celým schvalovacím procesem. Věřím, že ještě v této sezóně se lyžaři dočkají komfortního svezení na lanovce,“ dodává pan Rucki.

VIDEO: V Malé Morávce mají nejmodernější šestisedačkovou lanovku u nás.