Georgi tvrdí, že ho ke krvavé potyčce v noci 23. května v restauraci Dělnický dům vyprovokovali. „Byl jsem využit. Známý říkal, že mi tam vyhrožují a nadávají do zkurvysynů, šel jsem se na to zeptat,“ vzpomínal při výpovědi.

Vše se pak zvrhlo do rvačky, v jejímž středu měl být právě Georgi. Napadl pěstmi a kopy policisty Aleše H. (28) a Patrika K. (32), tomu, když ho poslal k zemi, šlapal na hlavu. „Mě šestkrát bodnul nožem,“ uvedl třetí napadený Michal Č. (25), který jen náhodou přežil.

Podle Georgiho měly stát za potyčkou drogy. „Opravdu jsem nevinen, napadený jsem byl já. Hrozili, že mi rozšlapou hlavu. Tak jsem šel vše řešit, než bude pozdě,“ tvrdil obžalovaný.

Ani jednu z napadených obětí před osudným dnem ale neznal, přesto stále tvrdí, že se mu chtěly mstít. „On mi ten Aleš chtěl dát facku. Chytil jsem ho kolem pasu a srazil na zem. Začal mě bít, přilehl jsem ho a dal mu dvě, tři rány do hlavy,“ rozpovídal se.

Michal byl rozbodaný

Pak se prý Aleš zvedl a vystartoval proti němu. „Nůž jsem u sebe měl, ale jak se mi objevil v rukou, nevím. Bylo to v zápalu boje, použil jsem ho proti Michalovi, ale držel jsem čepel, abych mu tak nějak moc neublížil. Bylo to v sebeobraně,“ rozohnil se Georgi.

Pro pobodaného Michala přijeli záchranáři, kteří ho urychleně expedovali do fakultní nemocnice. „Vlastně jsem jen šel na pomoc dvojici, kterou ten Georgi napadal. Bylo to takové za dobrotu na žebrotu. Pak jsem kvůli tomu téměř zemřel,“ řekl Blesku.

Georgi mu měl probodat paži, stehno, hrudník a břicho. „Jen si pamatuji, jak mi záchranáři rozstřihli tričko, skončil jsem na ARU. Cítil jsem horko, jak mi po těle tekla z ran krev,“ dodal.

Už seděl

Georgi z místa činu utekl. „Ne před policií, ukryl jsem se před těmi lidmi, co mi chtěli ublížit,“ dál rozprávěl Georgi. Tvrdí, že ho při rvačce mlátili tak mohutně, že od té doby špatně slyší.

Původem Gruzínec Georgi stál za násilné činy před soudem už třikrát. Dvakrát si rvačky v Česku už i odseděl. „Byl jsem v mládí rváč,“ řekl u soudu.