Oba mrtví sourozenci bydleli pod jednou střechou v přízemí tříposchoďového domu v Ostravě, zhruba tři stanice tramvají od věžáku, ze kterého vypadli či vyskočili. Pod oknem kamarádky holčičky položily natrhané květiny.

Jen pár metrů od květin jsou popelnice a u nich se objevila postel, na které dívka doma spávala. Někdo se už zbavil jejích věcí, jen pár dní od tragédie... Navíc neproběhl ještě ani pohřeb... Je to její postel," potvrdily kamarádky.

Různé verze tragédie

Jak k tragédii došlo, není stále jasné. „Někteří říkají, že skočil s tou holkou v náruči, jiní zase že se drželi za ruku,“ uvedl Michal Nunvář, který v domě žije. „První ji shodil a pak skočil za ní,“ zmínila se jiná paní ze stejného domu, která ale nechtěla být jmenována. Dopadnout měli až pět metrů od sebe.

Viděla jsem, že tady někde…že ten chlap měl otevřené okno. Já jsem si říkala v duchu, že kouří,“ řekla malá svědkyně pro změnu FTV Prima. „Měl v náručí holčičku. Holčička plakala,“ dodala.

V úvahu připadá i nešťastná náhoda, kdy dívka, která se prý bála výšek, mohla vypadnout z okna a bratr v hrůze skočil za ní...

Video
Video se připravuje ...

Muž měl dopadnou po odrazech o zábradlí pod schody, dívka dopadla na betonovou rampu. Blesk.cz/Karel Dostál

Policie stále šetří

Jasné je tak jen to, že muž i s malou sestrou přišli do věžáku za jejich další již dospělou sestrou, která měla malé miminko. Podle lidí v domě se prý těsně před pádem ozývala hádka.

Okolnosti případu řeší policie jako vraždu. „Policie standardně pokračuje v konaných výsleších, jsou vyžádány znalecké posudky. Žádné další informace podstatného charakteru nemáme,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Pokorná.

Fotogalerie
9 fotografií