„Nedaleko Satinského vodopádu si belgičtí senioři zvolili bez ohledu na svůj pokročilý věk nejstrmější a neoznačenou cestu nahoru směrem k silnici,“ řekl hasič Petr Kůdela. Vysílení nevěděli, jak dál. Z posledních sil naštěstí vytočili záchranářskou linku 112 a to je zachránilo. Na místo vyrazili okamžitě hasiči i jejich speciální lezecká skupina.

 

Podle odhadu zasahujících hasičů vylezli nejméně 50 metrů nahoru prudkým svahem a zbývalo jim posledních deset metrů na silnici,“ uvedl Kůdela. Belgičany vytáhli na sedáku nahoru na pevnou silnici.

Vděční senioři dostali napít a hasiči je prohlédli. „Byli bez zranění a odmítli jakoukoliv zdravotnickou pomoc či ošetření. Místní hasiči je po prvotním odpočinku odvezli asi kilometr, kde měli zaparkovaný osobní automobil," dodal Kůdela. Tím odjeli do svého rekreačního zařízení. Zážitek z dovolené mají nezapomenutelný...

VIDEO: Exkluzivní záběry z policejního vrtulníku. Ztraceného houbaře našli policisté v pondělí odpoledne živého poblíž obce Senetářov. V lese přežil dvě studené noci.

Video
Video se připravuje ...

Exkluzivní záběry z policejního vrtulníku. Ztraceného houbaře našli policisté v pondělí odpoledne živého poblíž obce Senetářov. V lese přežil dvě studené noci Policie ČR Vyškov