Na svůj profil vyvěsil devatenáctiletý student příspěvek: "Vystřílím celou vyjebanou školu". V době, kdy každou chvíli příchází ze světa zprávy o masakrech studentů, střelbě ve školách, teroristických útocích, všechny zamrazilo.

Mladík k tomu přidal i video, na kterém si hraje s pistolí. Spolužákům pak doporučil, aby radši vůbec nechodili do školy.  Za to odcházel od soudu s roční podmínkou. Podle jeho slov mělo jít jen o žert. „Chtěl jsem vidět reakci třídy. Jsem si vědom, že to byl špatný vtip. Rozhodně jsem nechtěl nikomu ublížit,“ řekl v úterý před soudem. 

O jeho příspěvku na Facebooku se živě diskutovalo. Někteří spolužáci vůbec nechtěli přijít do školy. Jiní se chtěli schovat a, pokud by začal střílet, chtěli zavolat policii. Jiní to naštěstí sdělili rodičům, kteří se pak na policii skutečně obrátili. „Tyto informace měly za důsledek strach a obavy spolužáků,“ řekla žalobkyně.
Soud uznal studenta vinným z šíření poplašné zprávy a z vydírání. Jednomu spolužákovi se svěřil, ale řekl, že ho zastřelí, pokud to někomu řekne," uvedla soudkyně. Hrozilo mu vězení od šesti měsíců do čtyř let. Vyvázl s ročním podmíněným trestem. „Udělal jste velmi špatný vtip,“ uvedla při zdůvodnění rozsudku soudkyně.
VIDEO: Po střelbě v Las Vegas nejméně 50 mrtvých. Důchodce zabíjel na koncertě.