Neštěstí se stalo krátce před půl jedenáctou a na místo se vydali horští záchranáři. „Ihned jsme vyrazili do vcelku nepřístupné lokality a zároveň s námi k nehodě mířil i vrtulník Letecké záchranné služby Ostrava. Kromě toho i sanitní vůz Rychlé zdravotnické pomoci, Hasičský záchranný sbor z Třince a dobrovolní hasiči z Jablunkova,“ uvedl Jaroslav Pavlica, zasahující člen horské služby. Tu na místo navigoval kamarád houbaře.

Když však záchranáři k místu dorazili, muž už nejevil známky života. Lékař se snažil zraněného oživit zhruba 45 minut, snažení bylo ale marné.

„V letošní houbařské sezoně je to jen v oblasti Beskyd už třetí oběť. Apeluji na všechny milovníky houbaření, aby se nepouštěli do špatně přístupných lokalit a neriskovali zbytečně zdraví a život,“ varoval houbaře náčelník beskydské horské služby Radim Pavlica.

VIDEO: Exkluzivní záběry z policejního vrtulníku. Ztraceného houbaře našli policisté v pondělí odpoledne živého poblíž obce Senetářov. V lese přežil dvě studené noci.

Video
Video se připravuje ...

Exkluzivní záběry z policejního vrtulníku. Ztraceného houbaře našli policisté v pondělí odpoledne živého poblíž obce Senetářov. V lese přežil dvě studené noci. Policie ČR Vyškov