„Mohlo to začít asi kolem deváté hodiny, kousek od vrátnice stáli nějací lidé s dělobuchy,“ popsala otřesená seniorka, která v domově bydlí. „Divila jsem se, že je vrátný nevyhodil,“ krčila rameny s tím, že se jí situace zdála zvláštní. „Měla jsem pocit, jako kdyby hajlovali. Nevěděla jsem, jestli je to od té skupinky, nebo jestli to jde z televize, když dnes vysílají bůhvíco,“ dodala. Po nějaké chvíli otevřela balkon, uviděla dým a pak nastalo dlouhé ticho. To přerušily až záchranářské vozy, které vyrazily hasit oheň.

„V tuto chvíli probíhá vyšetřování ze strany policie a hasičů. Patří jim za jejich práci obrovský dík, stejně jako personálu. Jsem rád, že jsme to zvládli,“ komentoval ředitel domova pro seniory Juraj Chomič. Ten nyní musí řešit rychlou, alespoň provizorní, úpravu střechy.

Video
Video se připravuje ...

Den po požáru funguje domov pro seniory v klasickém provozu. Že včera hořel nejde z pohledu návštěvníka vidět. Blesk

Podle některých lidí má požár na svědomí světlice, kterou v rámci oslav 95. výročí od založení klubu zapálili fanoušci Baníku. Vyšetřovatelé ani ředitel se však zatím nechtějí pouštět do žádných závěrů ani osočování.

„Příčina je zatím v šetření, nicméně podle kamerového záznamu bylo zjištěno, že před naší budovou probíhal ohňostroj,“ dodal Chomič.

Fanoušci Baníku se podle diskuzí na internetu začaly dělit na dvě části. Jedni tvrdí, že požár jejich světlice nezpůsobila, druhá možnost připouští, že šlo o nešťastnou náhodu.

Fotogalerie
11 fotografií