Podle očitých svědků byl mladík notně otrlý. Řada z nich se domnívá, že byl opilý. Případně omámený drogami. „Řidič vylezl zadními dveřmi, vymočil se, zřejmě měl nervy ze železa, a odkráčel,“ popisovala na Facebooku Kateřina Krainová Byrtusová.

Jak dodala, automobil vyvázl z havárie téměř bez poškození. „Jen jedno píchlé kolo, přední značka visela. Byl to velkolepý vjezd do města,“ uvedla. Jeden ze svědků netradiční havárii dokumentoval.

Řidič měl na sobě šortky a triko. Na triku měl nápis U.S.A. a číslo 61. Na nohou měl nazouváky, které nejsou pro řízení auta nejvhodnější.

Z nehody si ihned začali utahovat lidé na sociálních sítích. „Nedodělaný, nový vjezd do českotěšínských podzemních garáží,“ směje se Miroslav Zamazal.

„Můžu se zeptat, to bude garáž jen na jedno auto?“ připojila se Anna Rusnoková. Jiní nemohou věřit, jak se může takto někdo nabourat. „To je photoshop, nebo je někdo opravdu tak blbý?“ ptala se Martina Przeczková.

Policisté potvrdili, že ke kuriózní nehodě skutečně došlo. „Na silnici vjel neznámý řidič Škody Felicia Combi i přesto, že na ní probíhají stavební práce a je uzavřena ze všech směrů. Z místa nehody poté utekl. Po jeho identitě pátráme,“ řekla policistka Zlatuše Viačková.

Objel zábrany

„Všechny příjezdové cesty k místu uzávěrky a provádění výkopových prací spojených s výměnou kanalizace byly uzavřené, oplocené, označené dopravními značkami a výstražnými světly. Řidič musel zábrany objet a současně se do výkopové díry dostal jen proto, že prorazil oplocení,“ řekla mluvčí českotěšínské radnice Dorota Havlíková.

Fotogalerie
11 fotografií