Vesnice se 150 obyvateli byla v obležení 1 500 návštěvníků. Každý chtěl zkusit, jak chutná pravý kotlíkový guláš. Hovězí kližku používala sličná děvčata, Ohnivé kočky z Vítkova. A na hovězí vsadila i většina ostatních.

„Aby to bylo pikantnější a byla z toho cítit ta pravá čertovina, přisypali jsme chilli koření,“ prozradila místní kuchařka Klára (25), které pomáhala Ivana (46), a dokonce i soupeř Zdeněk (40). „Bude to ta pravá dobrota,“ shodli se všichni tři.

Každý nevařil jen z hovězího či vepřového. Jedni měli v kotlíku kančí, jiní srnčí. Parta okolo starosty obce Radkov Petra Dubového (58) šla odvážně do soutěže s gulášem pštrosím. Maso měli z farmy, která v Radkově působí.

„Maso i sádlo jsou bez cholesterolu. Ochutnejte škvarky, též jsou výborné,“ lákal starosta. A kdo zvítězil? Všichni, kdo se bavili a pochutnali si.

Recept na pravý pštrosí guláš na pražský způsob

Potřebujete: 600 gramů pštrosího masa na guláš, 2 velké cibule, 2 lžíce pštrosího sádla, 1 lžička mleté sladké papriky, mletý černý pepř, kmín, 3 stroužky česneku, kůrka ze 2 krajíců chleba, majoránka, sůl

Postup: Na sádle osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, kostky masa, sůl, pepř, kmín a česnek utřený se solí. Podlijeme a dusíme doměkka. Přidáme rozkrájené kůrky chleba, ještě před koncem přidáme majoránku.

Fotogalerie
15 fotografií