Návštěvníci se rozutekli zpátky do svých domovů, stejně jako účinkující. Stánkaři sčítají prodané zboží i tržby, a organizátoři uvádí areál Dolních Vítkovic zpátky do původního stavu. Na úklidu se podílí přibližně 550 lidí.

Kromě prodejců sčítají ale také policisté. Ti za letošní ročník napočítali celkem 20 trestných činů, které v souvislosti s festivalem řešili. Nejčastěji šlo o krádeže telefonů, kabelek, peněženek i odložených batohů. Kuriózní byla situace, kdy nad dav lidí u hlavní stage přiletěl před vystoupením kapely Imagine Dragons létající dron.

Video
Video se připravuje ...

První vlaštovka bouřky přiletěla do areálu při sobotním vystoupení kapely Vložte kočku. Soňa Molatová

„Myslel jsem si, že je to akce organizátorů. Ještě mě napadlo, že vzhledem k tak velkému počtu lidí budou mít docela fajn záběry," usmíval se Michal, jeden z návštěvníků. Málokoho v tu chvíli napadlo, že dron řídí muž, který stojí před vstupem do areálu. Policisté jej zadrželi a podle posledních informací muže podezřívají z přestupku v civilním letectví.

Do akce museli rovněž zdravotníci, kteří ošetřili přes 1100 osob. „Nejčastěji se vyskytující poranění bylo od nevhodné obuvi, dále pak alergické reakce po bodnutí hmyzem,“ komentovala velitelka ČČK Marcela Peterová. Podle ní byly časté také kolapsy z horka a výjimkou nebyla ani nutnost dorazit pro návštěvníky přiotrávené alkoholem.

Zajímavý byl komfort v podobě nabídky tamponů na ženských toaletách, které byly volně přístupné všem návštěvnicím. Daleko větším překvapením ale bylo několik žádostí o ruku, z nichž jedna proběhla „symbolicky“ na přednášce Marka Gungora s názvem: Klíč k neuvěřitelnému sexu.

Od loňského ročníku sice pořadatelé nechtějí sdělovat počet návštěvníků, ředitelka Zlata Holušová už ale stihla novinky.cz informovat o tom, že nárůst počtu diváků byl obrovský. Konkrétní čísla sice nejsou známa, už teď je ale jisté, že rekord padl minimálně v počtu načepovaných piv, kterých bylo letos prodáno okolo 500 tisíc.

Fotogalerie
16 fotografií