Pokusem o vraždu vyvrcholila hádka mezi dvěma muži na Ostravsku. Starší z nich (59) zaútočil nožem na mladšího (48). Útočník napadenému způsobil zranění, která ho ohrožovala na životě, a jen díky šťastné shodě náhod a včasné lékařské pomoci se oběť podařilo zachránit.

Video
Video se připravuje ...

Gabriela Holčáková hovoří o šetřeném pokusu o vraždu Karel Janeček

Po shromáždění důkazů zahájil vrchní komisař trestní stíhání 59letého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy, spáchaný ve stadiu pokusu. Vrchní komisař učiní podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ oznámila médiím tisková mluvčí Gabriela Holčáková. Podle ní pachateli hrozí odnětí svobody až na 18 let.

Nůž vzal do ruky minulý pátek také muž (57) z Albrechtic. Ten měl v opilosti pobodat svou družku a utéct. Ženě svědci přivolali lékařskou pomoc a zalarmovali muže zákona. Útočník se mezitím sám zašel udat na policejní stanici.

Dechová zkouška u muže prokázala dvě promile alkoholu v krvi, před výslechem musel nejprve vystřízlivět na opavské záchytce. Žena zůstala hospitalizována v nemocnici. Útočník je stíhán vazebně, za těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu mu hrozí až 10 let ve vězení.