Chyť si svou tramvaj. Trefný název nešvaru, kterého se poslední dobou Ostrava nemůže zbavit. Sociální sítě zaplavují fotografie nabouraných přeprav, ale i když by se mohlo zdát, že k bouračkám dochází častěji než kdy dříve, v porovnání s předchozím rokem o žádný velký rozdíl nejde.

„Z dlouhodobých statistik vyplývá, že v letošním roce dosud nedošlo k významnějšímu nárůstu dopravních nehod řidičů tramvají, než tomu bylo v předchozích letech,“ komentovala mluvčí Dopravního podniku Ostrava Karolína Rycková.

Fotogalerie
5 fotografií

Četnost nehod přesto inspirovala Ostravany  k tvorbě kalendáře s obrázky z nehod. A bylo z čeho vybírat! Dopravnímu podniku Ostrava ale nehody s tramvajemi nejspíš nepřipadají tolik humorné a své logo pro ně poskytnout neplánuje. Oficiální záštity se tak nejspíš nedočká.

DPO letos evidovalo od 1. ledna do 5. června celkem 60 nehod. V předchozím roce to přitom bylo pouze o 3 střety méně. Podle Ryckové je ve většině případech vina na straně řidičů, kteří nedají přednost při odbočování vlevo nebo vjedou na průjezdní profil tramvaje souběžně se soupravou. Škody na vozech jsou většinou přibližně stejné. „Provoz tramvají je zpravidla obnoven po 10 až 20 minutách od nehody,“ dodala Rycková.

VIDEO: Tramvaje bourají i v Praze. Podívejte se na video, jak srážka s autem vypadá.

Fotogalerie
5 fotografií