Modernizace chirurgie stála nemocnici 400 000 korun a týkala se sociálního zázemí i pokojů. „Proměnou prošly toalety a sprchy, které sloužily desítky let a byly zastaralé. Nové moderní sociální zázemí pacientům zajistí komfort a především soukromí,“ uvedl ředitel nemocnice Karel Mašík.

Nemocnice chce podle něj v příštích týdnech ještě zvýšit počet nadstandardních pokojů. „Lidé se na ně často ptají, protože touží po větším klidu, a jsou ochotni si za něj i připlatit. Ke stávajícím dvěma zřídíme další dva,“ uvedl Mašík.

Nový primář, dvaačtyřicetiletý Bogdan Machej, uvedl, že do bohumínské nemocnice ho přilákala rodinná atmosféra, ale i přístrojové vybavení a možnost osobního přístupu k pacientům. Bohumínská chirurgie se zaměřuje na plánovanou i akutní břišní a úrazovou chirurgii, mezi niž patří operace žlučníku, střev či kýly. V oblasti úrazové chirurgie řeší všechny zlomeniny končetin. U závažnějších případů, u nichž je nutná nadstandardní lékařská péče, spolupracuje s traumatologickým centrem Fakultní nemocnice v Ostravě.