„V zimním období došlo na této křižovatce k poruše vnitřního prstence vlivem provozu. Porucha se projevila prosednutím žulové obruby do původní konstrukce podloží,“ vysvětlil za Ředitelství silnic a dálnici (ŘSD) důvod opravy ředitel brněnského Brno David Fiala.


Silničáři musí odstranit žulovou obrubu a vytvořit železobetonový věnec s výztuží a skosenou hranou. „Jde o změnu původního technického řešení. Náklady plně poneseme my,“ řekl za zhotovitele Tomáš Hrabina ze společnosti Swietelski Stavební s.r.o.
Video
Video se připravuje ...

U Hodonína na silnici I/55 zmizela křižovatka smrti, nahradil ji kruhový objezd. Hynek Zdeněk

Řidiči budou od 22. dubna do 12. května ve směru z/do Břeclavi do/z Uherského Hradiště jezdit na semafory. „Odbočky do Hodonína a do Ratíškovic budou uzavřeny,“ upozornila mluvčí ŘSD Lucie Trubelíková.


Až do přestavby křižovatky na kruhovou, byla dějištěm vážných dopravních nehod. Například v červnu 2020 této křižovatce smetl kamion osobní auto. Řidička „osobáku“ skončila ve vážném stavu. V červenci 2019 se ve stejném místě srazil kamion s osobním autem. Dva lidé na místě zemřeli, ženu v kritickém stavu přepravoval do Brna vrtulník. V prosinci 2018 se tam srazila tři osobní auta. Za pět let tam policisté evidovali 25 nehod.

Silničáři přestavěli klasickou křižovatku na silnici I/55 poblíž majáku u Hodonína na kruhovou loni v červnu. Stálo to 18,4 mil. Kč. bez DPH. Kruháč má přitom za několik let zaniknout. V roce 2030 má totiž místem vést dálnice D55 a křížení obou komunikací nahradí mimoúrovňové.

Fotogalerie
14 fotografií