Rodiče dívenky hned vytočili linku 155. Tatínek podle rad operátorky Mirky Martinové začal provádět masáž srdce. Když dorazili blanenští záchranáři, na resuscitaci navázali a Amálce zajistili dýchací cesty. Společným úsilím se podařilo srdíčko dívenky opět „rozhýbat.“

„Amálka pak byla vrtulníkem transportována na ARO Dětské nemocnice v Brně, po pěti dnech na JIP oddělení společně s maminkou a o pár týdnů později ještě do Fakultní nemocnice v Motole, kde podstoupila operaci srdce,“ dodala k listopadovému dramatickému výjezdu mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Maminka: Cítím obrovský vděk ke všem

„Nedokážu ani vyjádřit slovy, jaké všechny pocity se v nás mísily a ještě stále mísí. Strach, beznaděj, bolest, která Vás niterně štěpí na milion kousků, se střídá s pocitem úlevy, štěstí, lásky, pokory a naděje. Pociťujeme obrovský vděk ke všem, kteří jakkoli pomohli a především mému muži a záchranné službě, že mi Amálku zachránili. K Amálce obrovský respekt, hrdost a nekonečnou bezpodmínečnou lásku, kdy nic není víc, než to, že jsme všichni spolu,“ shrnula své pocity maminka dívenky Lucie.

Amálka s rodiči a mladším bráškou nyní své anděle strážné navštívila na jejich pracovišti. Kromě slov díků jim věnovala i hezký obrázek. „Milá Amálko, přejeme Ti, aby už Tě v životě čekaly jen samé krásné dny a spousta radosti. Jsi velká bojovnice, drž se,“ popřála statečné dívence mluvčí záchranky.

VIDEO: Policisté oživili v Brně důchodce po kolapsu

Video
Video se připravuje ...

Policisté v Brně ožili důchodce po kolapsu Policie ČR Brno