„Jde o největší schválenou investicí v následujících letech. Bude stát kolem půl miliardy korun a jejím výsledkem bude kompletní rekonstrukce obou městských plováren - venkovní i vnitřní,“ řekl místostarosta Jakub Matuška (38, Mladí a Neklidní).

Chtějí i byty

Stejně i další velké investice plánuje město zaplatit výhradně ze svého rozpočtu a úvěru. „Zrekonstruujeme hřiště u ZŠ Na Valtické za 50 milionů a dokončíme rekonstrukci pavilonu A Domova seniorů,“ pokračoval místostarosta.

Jen u dalších dvou investic město spoléhá na získání dotace. „Chtěli bychom postavit 28 nových bytů pro seniory, mladé rodiny a lidi s různými handicapy v místě bývalé policejní ubytovny. Náklady mají činit kolem 100 milionů korun. Dotace by měla pokrýt přibližně polovinu,“ upřesnil Matuška.

Podobné je to i s přednádražím prostorem. „Tam se náklady šplhají k 80 milionům, přičemž dotace byl měla pokrýt přibližně 53 milionů korun,“ dodal místostarosta. Břeclav v příštím roce plánuje příjmy 748 milionů korun a výdaje 1,24 miliardy korun.

VIDEO: Zámeček Lány u Břeclavi opět září novotou.

Video
Video se připravuje ...

Zámeček Lány u Břeclavi opět září novotou. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
10 fotografií