Naštěstí šlo o střet v malé rychlosti, kdy vlak traktor jen posunul, poškodila se také závora. Policisté řidiče traktoru i strojvedoucího podrobili dechové zkoušce na alkohol, byla s negativním výsledkem.

„Policisté nehodu dále vyšetřují, ale z dosavadních informací je patrné, že traktor měl technickou závadu, konkrétně se mělo jednat o poruchu převodovky. Porucha byla hned nahlášena a osádka v době střetu již v traktoru nebyla,“ uvedla mluvčí policie Andrea Cejnková.

Vlaky z Rakouska až do Polska

Přejezd se nachází na místní silnici mezi Mikulčicemi a Moravskou Novou Vsí. Větší komplikací je zastavení provozu na dráze, kudy jezdí i mezinárodní dálkové vlaky mezi Polskem a Rakouskem, vnitrostátní rychlíky i osobní vlaky.

Navíc je zastavený i provoz na trati 260 mezi Blanskem a Adamovem, a to kvůli poruše zabezpečovacího zařízení ve stanici Blansko. Opatření se dotkne několika mezinárodních spojů, které pojedou odklonem přes Havlíčkův Brod a ne po trati přes Pardubice, z druhé strany odklonem přes Přerov. Komplikace v dopravě potrvají nejméně do 14. hodiny.

VIDEO: Traktorista v Moravském Krumlově vjel na přejezd přímo před projíždějící vlak.

Video
Video se připravuje ...

Traktorista v Moravském Krumlově vjel na přejezd přímo před projíždějící vlak. PČR