V Přibyslavicích zaplavila silná vrstva bahna silnici a nebylo možné auty vůbec projet. „Bahno tam proteklo i do některých domů, kde jsme vynášeli nábytek. Jinak bylo důležité ho dostat ze silnice, aby byla opět průjezdná,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Příkaský.

Kroupy v Brně, nejvíce práce na Znojemsku

Blátivá řeka se přitom podle hasičů vytvořila i v Ivančicích. Čerpat vodu z garáží a sklepů pak museli i v Hrušovanech nad Jevišovkou. U Hostěradic zaplavila blátivá řeka silnici vedoucí do obce. V Brně padaly i kroupy. Žádné větší škody tam ale hasiči neevidují.

Hasiči měli podle něj nejvíc zásahů na Znojemsku. „Měli jsme tam 26 výjezdů, dalších 16 bylo v Brno-venkov, pět přímo v Brně a po jednom na Břeclavsku a Hodonínsku. Končili jsme v Ratíškovicích na Hodonínsku, kde jsme vodu dočerpávali do půl deváté do večera,“ upřesnil mluvčí hasičů.

VIDEO: Vytrvalý déšť zastavil dopravu v Brně na Hradecké ulici už i v dubnu, vytvořila se tam laguna, kterou odčerpávají hasiči.

Video
Video se připravuje ...

Vytrvalý déšť zastavil dopravu v Brně na Hradecké ulici, vytvořila se tam laguna, kterou odčerpávají hasiči. Městská policie Brno

Fotogalerie
33 fotografií