Jak se ukázalo, dívka pobývala v Praze, kde prý přespávala u svých přátel. Podrobnosti ale neřekla ani rodičům. „Je v pořádku, i fyzicky. Žádné drogy, alkohol,“ řekla Blesk.cz maminka Jana.

Po Hančině zmizení prožívali s manželem pocity smutku, strachu, ale i naštvání. „Rozjeli jsme pátrání přes sociální sítě, pomáhali nám lidé ze skupiny Rosice i úplně cizí. Mysleli jsme si zprvu, že je Hanka někde tady, v okolí,“ svěřila se paní Jana.

„Chtěla bych také apelovat na člověka (lidi), který má Hanku u sebe - neničte její budoucnost umožňováním takto zahálčivého života. Je jí 15 let a potřebuje se vzdělávat, patří do školy. Nezneužívejte její mládí a naivitu. Pošlete ji prosím domů nebo k tetě, bojíme se o ni a máme ji rádi,“ uvedla maminka dívky ve veřejném facebookovém příspěvku.

Hanka si přečetla Blesk

Pátrání ztížil fakt, že Hanka nechala doma mobilní telefon. Po sedmi týdnech ale zabral článek, který vyšel na webu Blesk.cz! „Hanka si jej přečetla. Zjistila, že na ni čekáme a že nemusí mít z návratu domů žádný strach,“ shrnula máma.

Půjde do školy

Dívka, kterou manželé adoptovali jako miminko, se prý už těší do školy. Nastoupit měla na učiliště do učebního oboru kuchař- číšník. „Paní ředitelka se ohledně nástupu zachovala velkoryse, ale Hanka musí těch čtrnáct dní dohnat. Také si musela vše potřebné vytelefonovat a vysvětlit situaci,“ dodala maminka dívky.

Poděkování za nezištnou pomoc „Chtěla bych poděkovat všem, kteří při pátrání po Hance pomáhali. Policistům i rosickým strážníkům, kteří projížděli záznamy z místních kamer, lidem na sociálních sítích. Také médiím a hlavně Blesku. Až v takové situaci pochopíte, co je to skutečná lidská pomoc a solidarita,“ uzavřela šťastná máma.

VIDEO: Jihomoravští policisté našli před časem dvě pohřešované děti.

Video
Video se připravuje ...

Jihomoravští policisté našli dvě pohřešované děti Policie ČR

Fotogalerie
15 fotografií