Největší problémy dělá prasklé potrubí v centru Brna na Žerotínově náměstí. Tlak vody tam poničil silnici natolik, že ji bylo nutné ji mezi Veveřím a Kounicovou ulicí úplně uzavřít v obou směrech.

Situace se trochu zlepšila po 10. hodině, kdy se podařilo zprůjezdnit aspoň jeden ze silničních pruhů v každém směru. Řidiči projedou jak od Veveří, tak i od Moravského náměstí. Na místě se ale tvoří dlouhé kolony! „Vyzýváme řidiče, aby nevjížděli do křižovatky s Kounicovou ulicí od Moravského náměstí,“ zdůraznil mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Lidé bez vody

Dokud ale nebudou provedeny výkopové práce, není možné sdělit čas odstranění havárie a uvedení vozovky do původního stavu,“ uvedla mluvčí brněnských kanalizací Renata Hermanová.

Video
Video se připravuje ...

V Brně na několika místech prasklo potrubí. Městská policie Brno

Dva domy jsou kvůli havárii bez vody, vodaři jim již zajistili cisterny s pitnou vodu. „Věnujeme opravě této havárie mimořádnou pozornost, neboť jsou si vědomy problémů plynoucích z omezení dopravy v dané lokalitě,“ vysvětlila Hermanová.

„Ze stejného důvodu je uzavřena ulice i Jezuitská od Koliště  a potom ještě křižovatka ulice Jílová a Vinohrady. Uzavřené úseky se osazují dopravním značením a budou zde probíhat opravy. Pro cestu v okolí těchto míst počítejte s možným zdržením,“ upozornil mluvčí policie David Chaloupka.
Fotogalerie
11 fotografií