Nehoda se stala kolem 13:00. „Ošetřili jsme pět pacientů, jeden byl těžce zraněný, po ošetření jsme ho letecky převezli na urgentní příjem do Fakultní nemocnice Brno. Další pacient byl zraněn středně těžce, tři lehce, také tyto pacienty jsme ošetřili, poskytli jsme jim přednemocniční neodkladnou péči a převezli je do několika zdravotnických zařízení,“ uvedla po nehodě mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Mluvčí policie později doplnil, že řidič zemřel v nemocnici. „Dvaačtyřicetiletý řidič osobního automobilu Mercedes s polskou registrační značkou přejel ze zatím nezjištěných příčin do protisměru, kde se střetl s protijedoucím osobním automobilem Toyota. Jeho rakouský řidič i přes svou snahu nedokázal srážce zabránit. Při nehodě byl, stejně jako jeho spolujezdkyně, těžce zraněn. Po transportu vrtulníkem do nemocnice svým zraněním ale podlehl,“ uvedl Malášek.

DoplniI, že v autě pravděpodobného viníka nehody byli zraněni všichni tři cestující cizinci. Komunikace byla kvůli vyšetřování neprůjezdná.

Video
Video se připravuje ...

Za tragickou nehodu u Pasohlávek byla únava jednoho z řidičů Policie ČR