Ať žijí unimobuňky! Krematorium na náměstí. Čunkodomky. Plechová předmontovaná piksla. Tak nelichotivě přivítala řada pisatelů na sociálnch sítích novou dominantu v centru města. Město ale rychle zareagovalo.

„Vydržte, na finální podobu si musíme počkat ještě pár týdnů. Hodnotit zděnou stavbu také nelze podle základů,“ zní odpověď radnice kritikům.

Ta přidala i vizualizace konečné podoby kavárny. „Jak znám lidi, nakonec si tam ještě budou dělat selfíčka,“ glosoval jeden z přispěvatelů.

Může se přesunovat

„Kavárna, která vznikne podle architektonického návrhu architekta Rastislava Lukáče a Michala Stejskala, bude vytvořená ze dvou modulových systémů. Do Blanska doputovala od Máchova jezera, kde ji v Doksech vyrobila tamní firma,“ uvedla vedoucí odboru správy a rozvoje města Petra Skotáková.

Modulový systém má zajistit, že kavárnu v budoucnu bude možné přesunout na jiné místo ve městě. Zatím se s něčím podobným ale nepočítá. Součástí interiéru bude vlastní kavárna s dvacítkou míst k posezení, toalety i přípravna potravin či bar.

Otevřou začátkem srpna

,„Město ještě chystá úpravy okolí. V provozu by kavárna měla být zřejmě na začátku srpna," upozornila mluvčí radnice Pavla Komárková. Objekt, včetně usazování a plánovaných úprav okolí, vyšel podle mluvčí na 6,6 milionu korun.

VIDEO: Duševně nemocní obsluhují v univerzitní kavárně na pedagogické fakultě v Brně.

Video
Video se připravuje ...

Duševně nemocní budou obsluhovat v univerzitní kavárně: Na pedagogické fakultě jsou studenti bez předsudků mm

Fotogalerie
7 fotografií