Muž středního věku cestoval v autě sám. Utrpěl těžká zranění. „Záchranáři se jej pokoušeli resuscitovat, nakonec bez úspěchu. Nepodařilo se obnovit jeho životní funkce," uvedla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Ve vlaku se nikdo nezranil. „Přesná příčina a míra zavinění této tragické dopravní nehody je předmětem dalšího šetření," uvedla Drahokoupilová.

Provoz už funguje

Nehoda se stala v ulici U Bzinku, která se poblíž železniční stanice kříží s tratí. Osobní vlak jel z Moravského Písku do Bzence. Železniční přejezd je podle Drážní inspekce bez závor a má světelnou signalizaci.

Provoz na trati se po nehodě zastavil. České dráhy nasadily náhradní autobusy. Od 12:45 byl v úseku Bzenec-Veselí nad Moravou obnoven provoz po jedné traťové koleji. Od 14:45 jezdí vlaky bez omezení.

Druhá trať s omezením

Jde už o druhou nehodu vlaku na jižní Moravě během dvou dnů. Ve  čtvrtek  vykolejil vlak u Tišnova, je tu stále omezený provoz. Místo souprav s elektrickým pohonem jsou nasazeny motorové lokomotivy. Na trati Tišnov-Nedvědice zatím jezdí náhradní autobusy. Opatření by podle webu Českých drah mohla skončit v pátek odpoledne.