Nechtěla jsem, aby obě naše dcery měly narozeniny ve stejný den. Když to začalo už 31. prosince, doufala jsem, že se narodí ještě na Silvestra. Nakonec to bylo minutu po půlnoci, ale nelituji,“ řekla Blesku maminka Laury Kateřina Celnarová (34) z Valtic.

Podobnou zkušenost již zažila v roce 2013. „Nikolka se nám měla narodit 4. ledna, i ona ale chtěla ven už na Nový rok. Narodila se tehdy ve 3:51 a byla druhým dítětem v břeclavské nemocnici v tom roce,“ dodala šťastná máma.
Video
Video se připravuje ...

Prvním miminkem roku 2020 je Laura Fabičovicová z Valtic. Hynek Zdeněk, blesk.cz

Recept, jak zajistit svým dětem narození v první den roku, podle otce Zdeňka Fabičovice neexistuje. „Je to obrovská náhoda, naplánovat se to vážně nedá. Hodně záleží na dětech samotných. Nyní si přeji, aby byla hlavně zdravá,“ doufá táta obou dívek.

Zdraví a štěstí dceři možná už zajistil. „Dnes jsem doma rozbil skleničky, tak snad střepy přinesou Lauře štěstí,“ přeje si Zdeněk. Přiznává, že by si klidně dokázal představit ještě jednoho potomka. „Já už ale ne, stačí!“ striktně uťala úvahy se smíchem partnerka.

Od hejtmana dostane dar

Rodiče Laury, prvorozeného dítěte Jihomoravského kraje roku 2020 i celé republiky, dostanou od hejtmana Bohumila Šimka na dubnovém zastupitelstvu kraje odměnu 20 tisíc korun a věcné ceny v hodnotě 10 tisíc korun podle vlastního výběru.

Odměněni budou i rodiče prvorozených dětí ze všech jihomoravských okresů. Ti se mohou těšit na 10 tisíc korun a věcné ceny v hodnotě 5 tisíc korun.

První porody 2020 v Jihomoravském kraji:

*00:14 se narodila Mariana ve FN Brno-Bohunice

*03:10 se narodil Robin v Nemocnici Milosrdných bratří

*00:40 holčička Amáta se narodila v nemocnici Vyškov

 *06:03 chlapeček Jonatan přišel na svět v Nemocnici Boskovice