K nehodě na 173. km došlo kolem osmé hodiny ranní. Řidič chorvatského kamionu, který převážel náklad svíček, zatím z neznámých důvodů nezvládl řízení a svůj kolos „odporoučel“ k zemi.

I když kamion ležel mimo dálnici, byla D1 uzavřená. Hasiči museli odčerpávat uniklou naftu. Před půl jednou policie na 173. kilometru ve směru na Prahu zprůjezdnila alespoň jeden z jízdních pruhů. Kolona od Brna by se měla začít rozjíždět. "Štrúdl" aut tu dosahoval až 11 kilometrů!

 

Provoz ve směru na Prahu ještě před polednem zkomplikovala i nehoda dvou kamionů na 188. kilometru, která přes hodinu blokovala pravý jízdní pruh. Policisté odkláněli provoz na objízdné trasy, ale i tam se tvořily dlouhé fronty.

Raději tam nejezděte

Aby toho nebylo málo, na 190. km ve směru na Ostravu se srazily před devátou ráno hned tři další kamiony a osobní auto. „Kromě nehody na Prahu bouraly tři kamiony na nájezdu na 190. kilometru ve směru na Ostravu. Nikdo se tam nezranil, ale vyproštění vozidel bylo komplikovanější,“ konstatoval Šváb.

Sjíždělo se na exitu 182, objízdná trasa po silnici II/602 směr Brno, návrat na sjezdu 190. „Policejní hlídky usměrňují provoz na objízdných trasách. Komunikace však kapacitně nemohou stačit a tvoří se kolony. Dbejte prosím aktuálních pokynů policistů a celé oblasti se pokud možno vyhněte,“ varoval Šváb.

Zdržení nabíraly i některé krajské autobusové linky, podle integrovaného dopravního systému šlo o linky 401, 402, 410 a 153. Zpoždění se podle webu pohybovalo v rozmezí deset až 25 minut.

VIDEO: Vyprostit mladého řidiče, který naboural v Ostravě do sloupu, bylo i pro zkušené hasiče komplikované.