Natálčina maminka Marie neskrývá slzy, na druhou stranu věří, že se s dcerou brzy setká. „Chci všem, kteří se zapojili do pátrání, moc a moc poděkovat. Ať jsou to kamarádky z boskovického Mateřského centra, které informace jako první sdílely, až po úplně neznámé lidi,“ svěřila se Blesk.cz.

Dívka, po které zahájila v úterý policie pátrání, v neděli podle informací Blesk.cz nejprve odjela k dědečkovi do Třebíče. Poté měla pokračovat do Prahy. Tam měla zdravotní sestřička domluvenou práci a ubytování. Ani na jedné adrese se však neobjevila.

Muselo se stát něco divného...

Ještě v neděli večer hovořila po telefonu se svým bratrem, poté se přístroj odmlčel. Že by dcera jen tak zmizela a nechala zbytek rodiny napospas nejistotě, odmítla paní Marie komentovat.

„Musela se stát něco divného. Prosím, pokud by Natálku někdo spatřil, nekontaktujte ji, ale zavolejte hned policii,“ řekla maminka dívky Blesk.cz.

Policie: Údajně ji spatřili v Praze

„Zjišťujeme, zda hledaná dívka není na jiné ubytovně. Ve hře je i možnost, že je v komunitě lidí bez domova. Standardně prověřujeme všechny možnosti,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Koryťáková. Mezi podněty, které policie přijala, je i oznámení, že dívku spatřili v Praze mezi lidmi bez přístřeší. 

Natálku sdílejí i Jágr, Bendová i Čvančarová

Šokující zmizení mladé ženy vyvolalo na sociálních sítích vlnu solidarity. Původní apel Mateřského centra z Boskovic sdílely desítky lidí od Karlových Varů až po Brno. A na svém instagramu sdílela informace o Natálce i hokejová ikona Jaromír Jágr.

„Ahoj Jardo. Zkouším sílu Instagramu. V neděli se ztratila mé známé dcera. Už je na policii vedená jako pohřešovaná. Odjela do Prahy za prací zdravotní sestřičky. Chci tě moc poprosit, zdali bys nemohl sdílet na svém profilu. Třeba se někdo najde, kdo ji aspoň někde na cestě či v Praze zahlédl,“ poprosila hokejistu rodinná známá. Jaromír Jágra ochotně koláž fotografií s Natálií sdílel. Má 257 tisíc sledujících, to už je hodně očí, které by mohly dívku vidět…

Na sociálních sítích pátrání nově podpořily také herečka Alice Bendová, která se může pochlubit 108 tisíci příznivci, a Jitka Čvančarová, kterou sleduje na 75 tisíc lidí. „Nevím, co říci. Je to neskutečné, děkuji všem,“ reagovala maminka Natálie.

Rodinná známá přidává vzkaz přímo pro Natálku: „Naty, pokud to vidíš, ozvi se!"

Natálka vypadá mladší

Devatenáctiletá Natálie Kadrnožková pochází z Boskovic na Blansku, je vysoká 151 centimetrů a má drobnou, hubenou postavu. Má hnědé dlouhé vlasy a hnědé oči. Její zdánlivé stáří je 15 až 18 let. Informace o jejím výskytu mohou svědci volat na policejní tísňovou linku 158.

VIDEO: Manželé Antónia (61) a Milan (63) Ondrušovi z Havířova pátrají už dvě desítky let po svém prvorozeném synovi. Rozešli se ve zlém, ale chtěli by ho zase vidět.