I proto připravil tým pod kulinářskou taktovkou šéfkuchaře Davida Roztočila šestibodové menu inspirované dnem ve vinohradu. Nechyběla kynutá buchta plněná červenou řepou a kozím sýrem, kachna s kroupami, zelím a uzeným celerem, brambory v popelu s pečeným jablkem a podmáslím či kousky z jelena s bůčkem, ovesnou kaší s jalovcem, perníkem a kapustou.

„David a jeho tým vzali coby inspiraci vinařův pracovní den. Šest degustačních chodů tak představuje snídani, svačinu a svačinku, oběd, večeři a sladkou tečku před spaním,“ vysvětlila iniciátorka plesu a ředitelka hotelu Beáta Bakalárová.

Rekord odolal

Vrcholem programu se stala soutěž v tahání vína koštýřem. Přijel i loňský vítěz Kamil Suchánek (40), který tehdy zvládl nasát jeden a půl litru vína za stěží uvěřitelných 4,3 vteřiny a nastavil tak soupeřům laťku hodně vysoko.

Je to prostě o silných plicích. Letos jsem ale ani netrénoval, nechám to jiným,“ usmíval se rekordman, který pečuje o vinohrad v Syrovicích se svým tátou.

Druhý ročník patřil Martinu Krausovi (28) z Troubska na Brněnsku, který ale Suchánkův rekord nepokořil. „V Mikulově se mi líbí, zvažuju, že se sem přestěhuju,“ ubezpečoval letošní vítěz.  Mezi dvanácti účastníky soutěže tentokrát nechyběly ani ženy!

Pro přítomné dámy se stala jednoznačným vrcholem soutěž, ve které mohly vyhrát ručně vyráběný prsten Luboše Korbičky. Šperkař, jehož mottem je konstatování, že vyrábí šperky, o kterých lidé sní, připravil „kousek“ s diamanty v ceně 70 tisíc korun. 

Každá z přítomných dam si vylosovala číslo a podle něj hledala svůj šťastný hrozen, přesněji zelený balónek u stropu sálu. Ta, která měla štěstí, v něm objevila prsten s diamanty. Šperk nakonec získala návštěvnice ze Slovenska. 

Během večera proběhla aukce ručně malovaných obrázků. Výtěžek poputuje na konto denního stacionáře Biliculum.

Fotogalerie
19 fotografií