Příchozí vítaly hostesky oděné v typické úsporné róbě určené pro karnevalové veselí v Riu. Na uvítanou nechyběl žlutočervený drink a tradiční slaná brazilská pochoutka pao de queijo. Tento miniaturní koláček plněný sýrem napověděl, že o kulinářské zážitky nebude nouze.

Jídelní menu tvořily brazilské masové speciality, doplněné mořskými plody, humry, ústřicemi, porcemi z naporcovaného čtyřicetikilového tuňáka, exotickým ovocem a pravou brazilskou kávou.

Manželé chodí na oblíbený ples od roku 1979

Mezi stovkami hostů nechyběli ani nestoři Alena a Karel Jahelkovi, kteří nevynechali od roku 1979 ani jeden ples. „V Brně mají plesy skvělou atmosféru a program, i obsluha je špičková,“ svěřila se paní Alena, která se zúčastnila vůbec prvního plesání v Internationalu v roce 1962.

Zábavu obstaral jako moderátor Leoš Mareš, na pódiu v hlavním sále i v restauraci Lucullus o patro níž zazpíval v průběhu večera Václav Noid Bárta. „Na plesech v poslední době vystupuji stále častěji. Vsadil jsem na rockové balady, které mají vždy mezi lidmi ohlas," svěřil se Blesku s tím, že zrovna plesovým lídrem na parketu není.

Potlesk návštěvníků si odnesla také slovenská zpěvačka a vítězka čtvrté řady pěvecké soutěže Česko Slovenská SuperStar Emma Drobná.

Famózní showman Nekonečný

Vrcholem plesu bylo předpůlnoční vystoupení Dana Nekonečného doprovázeného kapelou a suitou spoře oděných exotických dívek v karnevalové atmosféře. „Brrrno musí brrrnět jako Rrrrio de Janeirrro," spustil showman a během půl hodiny rozehrál na pódiu se svým atraktivním doprovodem elektrizující podívanou plnou světel, rytmické hudby a záplavy efektů. Nekonečný a spol. sklidili bouřlivé ovace, cíleného efektu bylo dosaženo. Brno se změnilo na chvíli v Rio!

Fotogalerie
24 fotografií