Bazénové koryto potřebovalo úpravy doslova jako sůl. Denně z něj prosakovalo až 200 metrů krychlových vody! „Odborné posudky ukázaly, že úniky vody způsobily prodražení provozu o statisíce korun ročně,“ řekl generální ředitel provozní společnosti Starez-Sport Martin Mikš.

Projekt zpracoval zlínský Centroprojekt, rekonstrukce se ujme Metrostav. Kromě usazení nerezových van do betonových bazénů dojde na výměnu a obnovu bazénové technologie, stavbu novách filtrů, úpravu stěn bazénů včetně přelivových žlábků a dětského brouzdaliště.    

Tobogan a skluzavky najdou návštěvníci příští léto uprostřed areálu naproti venkovnímu občerstvení vedle dřevěného mostku. U zadního hlubokého bazénu přibude lezecká stěna a nad hladinou lanové prolézačky.

Video
Video se připravuje ...

Rozsáhlá rekonstrukce brněnského koupaliště Riviéra bude stát 214 milionů. Veřejnost se podle plánů dočká nových atrakcí příští léto. Zdeněk Matyáš

10 měsíců, tři etapy, 214 milionů

Harmonogram prací zahrnuje 10 měsíců ve třech etapách. Rekonstrukce přijde městskou kasu na 214 a půl milionu korun. „Do budoucna bychom chtěli postupně také opravovat chodníky. Uvažujeme také o zavlažování trávníků, protože když je sucho, stává se, že tráva je tak sežehnutá, že lidé leží v podstatě na hlíně," upozornil Mikš.

Riviéra pro celou rodinu

„Opravy jsou nutné, jelikož provoz byl dlouhodobě nehospodárný. Nyní bude Riviéra vhodná pro celou rodinu, své vyžití zde najdou lidé každého věku,“ nechal se slyšet náměstek primátora Brna Petr Hladík (ANO). Zkušební provoz po rekonstrukci je naplánován na červen příštího roku.

Fotogalerie
7 fotografií