Během krátké doby však vznikla prekérní situace. Když totiž stroje dorazily k číslu popisnému 38, měla jejich obsluha zamotanou hlavu. Co s autem, které překáží? „Rozhodnout, zda auto brání stavebním pracím, mohl stavbyvedoucí,“ řekl Blesku Josef Kalus ze společnosti IMOS.

Ten se obrátil na strážníky s žádostí o nalezení řidiče. Pátrání je dovedlo k agentuře práce Vospalek se sídlem ve slovenské Senici. Jenže výsledek se rovnal nule! „Od pracovnice české pobočky strážníci získali kontakt přímo na provozovatele vozu. Ten byl ale mimo Brno stejně jako žena, která auto užívá,“ uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem. A protože zmíněný úsek silnice patřil do režimu zvláštního užívání komunikace, strážníci neměli právo nařídit odtah.

Auto obkopat, pak se uvidí!

Firma nakonec zvolila neobvyklý postup, dělníci auto obkopali. Kia čnící v rozkopané ulici jako na piedestalu zaujala okamžitě kolemjdoucí i obyvatele okolních domů. „Přišlo mi to úsměvné, udělal jsem si proto fotky. Šofér musel být roztržitý, protože už v době parkování se všude kolem pracovalo,“ podotkl Tomáš Zindulka.

Vtípky i sžíravé výpady na svérázné parkování auta se slovenskou poznávací značkou okamžitě zaplavily sociální sítě. „To jako ten kus silnice neopraví? Kvůli autu? Jednomu? Normálnímu smrtelníkovi by to už dávno dali na odtahový parkoviště za mastnou pokutu s vyzvednutím,“ zněl jeden z nich.

Dala si na čas

Slovenská řidička, kterou pracovní povinnosti zavály až do Prahy, se k vozu vrátila po téměř 48 hodinách. Brněnská stavební firma vůči ní prokázala velkou míru trpělivosti. „Za zadní kola jsme nahrnuli zeminu, aby auťák mohl vycouvat z pasti. Ani nevím, jestli paní poděkovala,“ popsal Blesku jeden z dělníků.

Podle Josefa Kaluse stavbyvedoucí zkrátka vsadil na vstřícný postoj. „Na druhou stranu by tato příhoda měla být výchovnou lekcí pro motoristy, kteří ignorují dění kolem sebe a často na řadě míst bezohledně překážejí,“ podtrhl zástupce firmy.

Fotogalerie
15 fotografií