Jako jediný ze zúčastněných napříč všemi věkovými kategoriemi zvládl čtyři obtížné disciplíny v celkovém čase pod pět minut (4:59.70) a stal se absolutním vítězem prestižní soutěže! Mimochodem Jan Haderka, který v kategorii 18+ rovněž zvítězil, ztrácel na zkušenějšího parťáka z jižní Moravy v celkovém součtu šest vteřin!

„Peťa v poslední době vyhrál kdeco, je i mistrem Evropy, takže jsme mu věřili a na dálku drželi palce,“ prozradil Jiří Kacer, starosta Sboru dobrovolných hasičů ze Žarošic, kde Petr po práci působí jako velitel zásahové jednotky.

Nešetří ani kamarády

Tak jak je Petr Moleš náročný k sobě, tak je i k jiným. Připravuje různá cvičení a dává nám pořádně do těla. Až se vrátí ze soutěže, určitě jeho úspěch oslavíme,“ prozradil Kacer. Na šampiona se doma těší i manželka Markéta s malým synem. 

Co je Ultimate Firefighter?

Soutěž zahrnuje čtyři disciplíny, časy se sčítají. V kabátě, přilbě a s dýchacím přístrojem musí závodník rozvinout hadici na 50 metrů, předepsaným způsobem »zachránit« a odtáhnout 80 kilogramů těžkou figurínu, vytáhnout hadici do 5. patra požární věže a zvládnout dvojnásobný výběh do stejného patra věže.

Zlato vezou Češi i v soutěži družstev

Aby toho nebylo málo, Češi s Petrovým přispěním neměli konkurenci také v soutěži družstev a při výběhu v plné zásahové výstroji do 62. patra výškové budovy. Druhému týmu v pořadí nadělili dvě minuty! „Byl to masakr, ale vítej zlatý hattricku,“ vzkázal Petr Moleš přes sociální sítě domů. Ve volném čase si nenechal ujít návštěvu amerických kolegů na stanici v Beverly Hills.

Český triumf v běhu do schodů jednotlivců v zásahovém oděvu podtrhli v kategorii 18+ první místem Pavel Kouřík, stříbro bral Vít Melenovský.

Fotogalerie
13 fotografií