Majitel bobové dráhy nijak zákon neporušil. Z jeho strany je vše v pořádku. Případ jsme proto odložili,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková.

 

Pro Pavla Kavického, který bobovou dráhu provozuje, znamenala zpráva policie úlevu. Tvrdí totiž, že žena si za zranění mohla sama. Bob šlo podle něj včas zastavit a nenabourat přitom do jiného bobu na trati. Zraněná žena naopak výsledek šetření policie odmítá a chce se bránit soudní cestou.

„Vím jen, že jsme vyjeli ze zatáčky a před námi stál bob a v něm malá holčička hystericky křičela. Neměli jsme se synem kam uhnout. Seděla jsem vepředu a byla připnutá jen jednoduchým popruhem. Jak vůz narazil, škubla jsem sebou prudce dopředu a dozadu. Na dojezdu jsem se nemohla vyhrabat ven,“ popsala pro server idnes.cz Dita Zelinová.

Podle odborníků je brněnská bobová dráha jednou z nejbezpečnějších v České republice. Kavický podle nich dokonce zvyšuje její bezpečnost tím, že jednotlivé boby pouští na trať v mnohem delších intervalech, než je tomu obvyklé jinde. Upozorňují přitom, že nemůže nijak ovlivnit to, že se na trati někdo zastaví buď ze strachu, nebo, aby si pořídil několik selfie.

VIDEO: Bobová dráha v Brně se pro veřejnost otevřela 26. prosince 2016.

Video
Video se připravuje ...

Bobová dráha v Brně se pro veřejnost otevřela 26. prosince 2016. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
6 fotografií