Nejprve vás boby vyvezou 210 metrů na horní stanici. Pak následuje 800 metrů dlouhý sjezd protkaný dvanácti zatáčkami. Převýšení dráhy je 67 metrů. Adrenalinu si proto zájemci užijí dostatek.

„Rychlost je dána tím, kdo v bobech pojede. Pokud to budou dva typičtí čeští muži, kteří nebudou brzdit, můžou jet až 50 km v hodině. Děti se tak rychle nerozjedou,“ upozornil provozovatel bobové dráhy Pavel Kavický.

Jízdu na bobech je dobré si vyzkoušet hned několikrát. Kavický na to myslí a upravil podle toho i ceník. „Jedna dětská jízda stojí 50 Kč, při koupi 5 jízd vyjde na 40 Kč a u 10 jízd už jen 35 Kč. Dospělí zaplatí o 10 Kč víc,“ upřesnil provozovatel.


Provozovatel klade velký důraz na bezpečí. Každý cestující je připoután bezpečnostním pásem a boby mají hned tři druhy brzd. První je odstředivá, druhá je ruční a třetí elektromagnetická, která brání nárazu do jiných bobů na trati.


Fotogalerie
12 fotografií

První bobová dráha na jižní Moravě zahájí provoz 26. prosince. Otevřena bude každý den až do 1. ledna příštího roku. Zájemci ji mohou vyzkoušet od 10 do 16 hodin. „V zimě budeme mít pak otevřeno vždy o víkendu, v létě každý den,“ doplnil Kavický.

Vůbec první bobová dráha vznikala v Němčičkách na Břeclavsku, ale nebyla nikdy spuštěna. Policie ji vyšetřuje jako podvod s evropskými dotacemi.