Svobodní nejvíce a nejčastěji kritizují starostu Milana Lúčku (61, bez polit. příslušnosti). Právě kvůli nim si chtěl najmout speciální mluvčí s pohádkovým honorářem. Přesto oba zástupci tohoto uskupení odvolání starosty odmítají.

„Vůči starostovi máme spoustu výhrad. Přesto nebudeme hlasovat pro jeho odvolání, protože by to vedlo jen k destabilizaci města. Bylo by to jen horší a horší,“ domnívá se Terézia Mlýnková Išková (26, Svobodní).

Stejně to vidí i nejhlasitější kritik starosty Petr Buráň (29, Svobodní). „Lidé jsou znechuceni neustálými převraty a navíc to vždy stojí spoustu peněz. Na převratu se proto podílet nebudeme. Rozhodovat se má ve volbách,“ vysvětlil Buráň.

Podporu nemají pučisté ani u Nezávislých. „Jedná se o politický puč. Rozhodně jej neorganizuji ani nepodpořím. Neměli by spíš organizátoři těchto politicky nekorektních převratů rezignovat na posty zastupitelů? Byl by tak konečně v Hodoníně klid,“ domnívá se bývalý starosta Hodonína Igor Taptič (53, Nezávislý).

Odvolání starosty navrhlo 11 zastupitelů a jednat se o tom bude ve středu 29. března. Hodonín je označován za město pučistů. Za 7 let se totiž jedná už o osmý pokus o změnu na radnici. Všech sedm předchozích organizátorům vyšlo.

Video: Zatímco někteří zastupitelé Hodonína hledají, kdo by měl nahradit starostu Milana Lúčku na jeho postu, policisté pátrají v Hodoníně po tomto muži. Okradl hosty místních lázní.

Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrají po tomto muži, který ukradl v Lázních Hodonín věci za 40 tisíc korun. Fantom lázní podle všeho řádí po celé republice. Policie ČR