„Předsednictvo Odborového svazu dopravy rozhodlo o konání stávky ve veřejné autobusové dopravě. Termín jejího zahájení, stejně jako její rozsah, oznámí 3 dny předem,“ uvedl předseda odborového svazu dopravy Luboš Pomajbík.

Důvody vysvětlil předseda dopravních odborů vzápětí. „Existují kraje, které z různých důvodů problém nárůstu mezd řidičů nedokážou nebo nechtějí řešit. Jedná se o kraj Ústecký, kraj Pardubický, kraj Vysočina a kraj Jihomoravský,“ upřesnil Pomajbík.

Video
Video se připravuje ...

Odborový svaz dopravy vyhlásil, že připravuje stávku autobusů. Důvodem je, že některé kraje důsledně neřeší mzdy řidičů. Hynek Zdeněk

Šimek je poukazem na Jihomoravský kraj zaskočen. „Jednání s odboráři bylo věcné a bez emocí. Pak se najednou dozvídám, že kraj se k problému staví liknavě. Opakuji, že Jihomoravský kraj situaci spojenou s navýšením mezd od samého počátku velmi aktivně řeší,“ tvrdí jihomoravský hejtman.

Jihomoravský hejtman zároveň poukázal na to, že kraj již rozhodl o uvolnění 100 milionů korun, které mají sloužit na úhradu zvýšených nákladů dopravců v letošním roce.