Aktuálně už stojí pouze hlavní nosná konstrukce obklopena obřími haldami suti a železa, kde je téměř 7 tisíc tun materiálu. „Na jeho místě vznikne nový stadion. Stavební práce by mohly začít podle počasí v březnu. Pokud se nestane nic mimořádného, otevřeme nový stadion letos v listopadu,“ řekl starosta Vyškova Karel Goldemund (ČSSD).

Demolovaný stadion ze 70. let minulého století vznikl za socialistické éry v rámci Akce Z. Zastupitelstvo rozhodlo o jeho bourání a stavbě nového zimního stánku v roce 2015. Variantu rekonstrukce zavrhlo.

Na nový »domov« se už těší hokejisté z místního klubu. Někteří odešli na hostování, nejmladší sportovci spoléhají na ledy v okolí. Než vznikne nová aréna, rýsuje se i varianta dojíždění na stadiony v Blansku a v Prostějově.

Do nového za 138 milionů

Nový sportovní stánek postaví firma Zimní stadion Vyškov z Rousínova, dceřiná společnost firmy H+H Technika, která se na stavby a provoz stadionů v Česku i v zahraničí specializuje. Stadion ve Vyškově bude na základě koncesní smlouvy zároveň 15 let provozovat.

Kromě hokeje a veřejného bruslení nabídne nový objekt také restauraci, prostory pro fitness a šatny pro hokej, volejbal, tenis a fotbal.

Město zaplatí za stavbu nového sportovního zařízení téměř 138 milionů korun. Samotná výstavba přijde na 127 milionů, zbytek představují úroky, bankovní záruky, pojištění. Vyškov částku splatí v šesti etapách, první platba je stanovená na konec roku 2018.

Fotogalerie
7 fotografií