Téměř třetina kotců byla den před Štědrým dnem v Hodoníně prázdných. To je nezvyk. Loni touto dobou byly totiž všechny beznadějně obsazeny.

„Pejsky se nám letos daří umísťovat k zájemcům. Nový domov letos našlo 144 psů, aktuálně nám jich zůstává 18. To je výborná zpráva,“ potěšilo mluvčí psího útulku Ivu Uhrovou.

Pracovnice hodonínského útulku jsou nadšené i z ochoty návštěvníků pomáhat pejskům. „Zájem veřejnosti je opravdu velký a rok od roku stále roste. Lidé nám nosí nejen granule a konzervy, ale i deky, nejrůznější pomůcky a peněžní prostředky. Zvykli si k nám chodit,“ doplnila Uhrová.


Psí hospic Dejte nám šanci z Bukovinky na Blanensku se naopak rozhodl přiblížit svou činnost na vánočních trzích v Brně.

Na Moravském náměstí našli návštěvníci ve stánku informace o činnosti spolku, mohli pořídit svým čtyřnohým miláčkům třeba nový obleček do zimy, koupit si tričko s mottem hospice, nebo provoz zařízení podpořit nákupem drobných propagačních předmětů. A také se osobně setkat s jednou z chovanek útulku, fenkou familiárně nazývanou kvůli neposedné srsti Koště.

 „Každý den přináší nové a nové tristní psí příběhy. Zrovna včera nám přivezli dalšího pejska ve zbědovaném stavu. Náš stánek má upozornit na péči o staré a postižené pejsky, kteří by bez lidské pomoci nepřežili. A také se pochopitelně snažíme touto transparentní formou získat peníze na provoz,“ řekla Blesku zakladatelka občanského sdružení Dejte nám šanci Eliška Vafková.

Dvě desítky pejsků v hospici v Bukovince se dočkaly i vánočního stromečku, jen společná fotografie byla dlouho nad síly Elišky Vafkové. „Zabrala až hromada piškotů,“ usmívala se zakladatelka hospice, ve kterém pečují o psí veterány, nemocné a zraněné pejsky a také oběti obludných psích množíren. 

Chcete také pomoci psím útulkům? 

http://www.utulekhodonin.estranky.cz/ 

KB Hodonín 6535671/0100, var. symb. 4444

http://www.dejtenamsanci.cz/ 

č. ú: 157088119/0300 

Fotogalerie
18 fotografií