Světelné a zvukové efekty dotvářejí dokonalý vizuální zážitek.
Autor: Zdeněk Matyáš
Některá monstra totiž díky světelným, zvukovým, ale i pachovým efektům působí jako živá. Pro nejmladší návštěvníky výstavy je to zprvu trochu děsivé, ale v doprovodu rodičů nakonec v záplavě podivuhodných pravěkých tvorů „roztají.“ „Člověka při pohledu na dinosaury i ostatní pravěké živočichy vždy napadne, jak je dobře, že jsme v té době nežili. Ale výstava se povedla, je mimořádně poučná. Je to něco jiného, než jsme se učili ve škole,“ svěřila se Blesku návštěvnice Jitka Paulová.

 

Zážitek jako v Jurském parku

Pro unikátní počin, který může klidně aspirovat na výstavu roku v Brně, spojilo síly Technické muzeum v Brně s firmou West Media a Fakultou strojního inženýrství VUT.

Návštěvníci si mohou v některých případech doslova osahat dokonalou imitaci kůže, kterou používá triková tvorba v americkém filmovém průmyslu, objevit v písku na paleohřišti kostru druhohorního tvora nebo navštívit 3D kino s původním filmem, který je společně s jejich fantazií přenese o stovky milionů let zpět.

Návštěvník uvidí také nálezy zkamenělin

Výstava je prezentována na ploše 1300 metrů čtverečních ve třech podlažích. Muzeum kvůli ní dočasně přeinstalovalo největší a nejvyšší prostor muzejních expozic. Technicky založení zájemci zároveň zjistí, na jakém principu se modely díky mechatronice pohybují, k vidění jsou výsledky výzkumů českých paleontologů a autentické lokální nálezy zkamenělin, podobně jako repliky významných světových nálezů na pozadí příběhu o vzniku Země s důrazem na období druhohor.

Kdy na výstavu za dinosaury?

Výstava s názvem Dinosauři na řetězu potrvá v Technickém muzeu až do 15. března 2017.

Pondělí – zavřeno

Úterý – Pátek  9–17 hod.

Sobota – Neděle  10–18 hod.

Vstupné:

  • Základní 130 Kč (dospělí), zlevněné 70 Kč (děti od 6 let, senioři, studenti), rodinné 320 Kč ( (2 dospělí + 1 až 3 děti; platí pro děti 6–15 let, každé další dítě zaplatí zlevněné vstupné)
  • Děti mladší 6 let mají vstup zdarma.

Vstupné zahrnuje jak prohlídku výstavy Dinosauři na řetězu, tak všech expozic v budově muzea.

Fotogalerie
20 fotografií